Politica de Retur

GKL Consulting Group

Politica de retur referitoare la returnarea produselor achiziționate in afara spatiilor comerciale

Site-ul PROMOTIONGIFT.RO comercializeaza in principal produse personalizate dupa specificatiile clientilor, care se incadreaza in exceptiile privind dreptul de retragere prevazute de articolul 16 al OUG. 34/2014 referitoare la contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale.

Conform art. 16 lit. c din O.G. 34/2014, in cazul in care consumatorul (CLIENTUL) opteaza pentru achizitionarea unor produse personalizate in mod clar, confectionate dupa specificatiile indicate de catre consumator (CLIENT), produsele suferind astfel modificari la cererea Cumparatorului, acesta accepta faptul ca produsele de acest fel nu se returneaza si nu se pot inlocui, fiind exceptate de la dreptul de returnare. Majoritatea produselor comercializate pe site-ul PROMOTIONGIFT.RO intra sub incidenta acestei exceptii, fiind personalizate in mod clar, dupa specificatiile prezentate de consumator (CLIENT).

O.G. 34/2014 poate fi consultata aici.

Pentru mai multe informații și în cazul produselor nepersonalizate, vă invităm să citiți detaliile în continuare.

1. Returnarea produselor

In cazul in care coletul adus de catre curier nu este in stare buna si prezinta elemente clare de deteriorare severa a integritatii pachetului si a continutului (pachetul este desfacut, rupt, intepat, continutul distrus, etc), se pot face mentiuni cu privire la eventualele probleme in momentul livrarii pe documentul de livrare al curierului (numit AWB) sau se intocmeste un proces verbal de constatare, se fac fotografii si se refuza primirea si plata coletului.

Nu sunt insa considerate probleme deteriorarile minore, normale, care sunt datorate manevrarii si manipularii pachetelor si care nu afecteaza continutul acestora (de exemplu: prafuirea/ murdarirea exteriorului pachetelor, indoirea usoara a colturilor, etc).

Orice reclamatie ulterioara livrarii de catre curier, cu privire la aceste aspecte, sunt nule.

1.1. CLIENTUL PROMOTIONGIFT.RO poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui CONTRACT la distanta, in urmatoarele situatii:

1.1.1. Coletele prezinta deteriorari severe sau produsele prezinta defecte de fabricatie.

Coletele ce nu corespund din punct de vedere estetic (care prezinta deteriorari evidente) vor fi refuzate. Pentru a se evita neintelegerile, coletul va fi fotografiat si se va intocmi impreuna cu reprezentantul firmei de curierat un proces verbal in care se va specifica starea coletului.

1.1.2. Produsele au fost livrate sau facturate gresit

1.1.3. Produsele au specificatii eronate pe site fata de realitate

1.1.4."Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor" conf. O.G. 130/2000 si modificarile din OUG 34/ 2014, pentru persoanele fizice ce achizitioneaza produse de pe site-uri, folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 34/2014 art. 16 Returnarea produselor trebuie sa se faca pe cat este posibil in ambalajul original, dar cu toate accesoriile si documentele si fara sa prezinte nici o urma de deteriorare sau uzura, trebuie sa fie noi, fara sa fi fost purtate sau folosite de nici un fel (spalate, impregnate cu parfum sau odorizante de camera, etc), trebuie sa fie complete (impreuna cu toate accesoriile si etichetele sale). Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare de nevandabilitate duce la refuzarea returului.

1.2. CLIENTUL este obligat sa notifice PROMOTIONGIFT.RO intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/fax/etc) in termen de maxim 14 zile lucratoare de la primirea produselor si/sau serviciilor si comunicarea acestui fapt catre PROMOTIONGIFT.RO.

In eventualitatea in care produsul achizitionat prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs nou, cu conditia notificarii in scris a PROMOTIONGIFT.RO in termen de 14 zile de la receptionarea produsului. Daca inlocuirea nu este posibila, se va returna contravaloarea lui sau se poate achizitiona un alt produs.

1.3. CLIENTULUI care a notificat PROMOTIONGIFT.RO conform art 1.2, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate la PROMOTIONGIFT.RO in maxim 14 zile lucratoare de la data receptionarii produselor, bineinteles cu expedierea notificarii (cu confirmare de primire din partea PROMOTIONGIFT.RO si trimitere prin curier/ posta (costul cel mai convenabil), in caz contrar PROMOTIONGIFT.RO considerand cererea nefondata/invalida si poate refuza returul.

Produsele se vor trimite cu toate documentele primite care l-au insotit si cu formularul de retur. Utilizarea serviciilor de curierat permit urmarirea coletului, dar PROMOTIONGIFT.RO nu este responsabila pentru coletele pierdute pe drumul de retur al produselor.

1.4. CLIENTUL PROMOTIONGIFT.RO nu poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui CONTRACT si/sau nu poate pretinde oricare alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele situatii:

• 1.4.1. Inlocuirea produsului achizitionat cu un alt produs cu alte specificatii sau de un tip diferit, exceptie facand situatia prevazuta la art. 1.1.3.

• 1.4.2. Cererea de returnare cauzata de oricare situatie prevazuta la 1.1 are data de expediere a notificarii intentiei de returnare care depaseste perioada de 14 zile lucratoare prevazute conform art 1.2, din ziua lucratoare urmatoare datei contractului onorat.

• 1.4.3. In cazul returnarii produsului cu una dintre cauzele declarate in art. 1.1, produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

• 1.4.4. Conf.O.G. 34/2014 art. 16 PROMOTIONGIFT.RO isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care:

- prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid, cum ar fi produsele extrem de fragile sau casabile (daca este cazul).

- produsele sunt confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;

1.5. In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 zile de la confirmarea returului de catre PROMOTIONGIFT.RO. Returnarea se face numai in conturi indicate de Client. Nu se fac returnari in numerar sau ramburs.

1.6. In cazul inlocuirii produsului cu unul identic, conform 1.1.1, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.

1.7. In cazul in care CLIENTUL care a returnat un produs in conformitate cu prevederile art 1.1.1, iar PROMOTIONGIFT.RO nu dispune de un produs identic pentru inlocuire, acesta va oferi CLIENTULUI contravaloarea produsului in conformitate cu 1.5.

1.8. Contravaloarea serviciilor suplimentare, incluzand, dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre CLIENT, nu se ramburseaza.

1.9. In toate cazurile, cheltuielile de returnare/reexpediere vor fi suportate de catre CLIENT, la costurile solicitate de catre Curier pentru livrari standard, exceptie facand situatiile prezentate la punctele 1.1.1 si 1.1.2, precum si in cazul lipsei conformitatii conform 1.1.3, situatie in care PROMOTIONGIFT.RO va suporta contravaloarea transportului. De asemenea, in cazul, livrarii a unor produse gresite, cheltuielile de returnare sunt in sarcina PROMOTIONGIFT.RO.

1.10 Modalitati de plata acceptate de catre PROMOTIONGIFT.RO disponibile:

- Plata cu ordin de plata in cont bancar: CLIENTUL va plati contravaloarea produselor comandate in contul bancar mentionat in formularul de COMANDA

- Plata ramburs: CLIENTUL va plati agentului de curierat contravaloarea comenzii la primirea coletului.

- Plata cu cardul online: CLIENTUL va plati online cu cardul bancar

- Plata prin PayPal: CLIENTUL va plati folosint contul sau de PayPal

In unele situatii care tin de politica interna de marketing, securitatea platilor si a livrarilor, PROMOTIONGIFT.RO poate informa clientul ca anumite comenzi se pot onora doar daca se foloseste un anumit mod de plata. In cazul in care clientul refuza modalitatea de plata propusa, comanda se anuleaza fara nici un fel de obligatie de ambele parti.

Nu pot fi returnate produsele “Comenzi speciale” (produse personalizate sau confectionate la cerere). In cazul in care produsul returnat face parte dintr-o promotie/ discount/ pachet promotional si in urma returului conditiile initiale ale promotiei nu mai sunt indeplinite, suma aferenta se va deduce din contravaloarea produselor returnate care urmeaza sa fie platita clientului.

Prevederile legilor care guverneaza cumparaturile online nu se mai aplica in cazul in care clientul se prezinta la sediul firmei ca sa ridice personal comanda, chiar daca aceasta a fost achizitionata de pe site-ul magazinului online pentru ca se considera ca produsul a fost verificat in momentul ridicarii si acesta este in conformitate cu cerintele clientului.